Biotona Bio Yacon syrup wordt gemaakt van het sap van de Smallanthus sonchifolius, een wortel die groeit in het Andesgebergte in Zuid-Amerika en wat lijkt op een zoete aardappel. Een yaconplant kan tot twee meter hoog worden en heeft grote pijlvormige bladeren. De koolhydraten in yaconsiroop komen voornamelijk voor in de vorm van fructo-oligosachariden (FOS), koolhydraten met weinig calorieën die de bloedsuikerspiegel niet verhogen. FOS is vooral opgebouwd uit fructose, een suikermolecule die 70 tot 80% zoeter is dan sacharose of gewone bietsuiker. FOS zijn tevens fermenteerbare vezels of prebiotica. Prebiotica kunnen niet verteerd worden in de dunne darm, maar fungeren in de dikke darm als voedsel voor ‘goede’ bacteriën, zoals lactobacillen en bifidobacteriën, en ondersteunen zo onze darmfunctie. Yacon bevat kalium, fosfor, calcium, magnesium, natrium en ijzer. Hij is bovendien rijk aan vitaminen B1, B2, C, β-caroteen en polyfenolen. Yaconsiroop is donker van kleur en heeft een volle en rijke smaak.
Biotona Pure & Natural syrups
Al van bij de geboorte is “zoet” dé smaak waar iedereen dol op is. Suiker activeert het beloningscentrum in onze hersenen en geeft ons een goed gevoel. Toch is het goed om onze suikerconsumptie kritisch te volgen, er wordt immers veel meer suiker geconsumeerd dan we nodig hebben. Vooral geraffineerde suikers zijn uit den boze. Maar moeten we zoetigheden dan volledig bannen uit ons dieet? Zeker niet! Biotona biedt enkele ongeraffineerde, natuurlijke en biologische zoetende siropen aan, die een lekkere en guiltfree zoete toets kunnen toevoegen aan al uw smoothies, shakes, dranken en gerechten. Ze zijn erg veelzijdig in gebruik en voor iedere smaak wat wils!