Algemene Verkoopvoorwaarden (AVV)
I. Algemene Verkoopvoorwaarden van Shop-Apotheke B.V. (farmaline.be)
U kunt de PDF van de huidige versie van deze AVV hier downloaden.
Artikel 1 - Voorwoord
De bijzondere voorwaarden van elke verkoop (gekochte goederen, prijzen, voorwaarden, etc.), deze verkoopvoorwaarden, de algemene gebruiksvoorwaarden van de Site (zie onderstaande definities) en het Privacybeleid, vormen samen het contractuele kader dat van toepassing is op elke verkoop die plaatsvindt op de Site. Zij annuleren en vervangen alle eventuele andere, vroegere communicatie.
Het is belangrijk alle volgende voorwaarden te lezen, begrijpen en aanvaarden, want elke verkoop die op de Site plaatsvindt is onderworpen aan de toepassing van dit contractuele kader, en in het bijzonder deze algemene verkoopvoorwaarden. Door een bestelling te plaatsen op de Site aanvaardt U gebonden te zijn door deze voorwaarden.
Dit voorwoord maakt integraal deel uit van de algemene verkoopvoorwaarden.
De inzameling en het gebruik van uw persoonsgegevens in het kader van een bestelling op de Site wordt uitgevoerd overeenkomstig het waarnaar Wij U verwijzen.
Artikel 2 - Definities
In de algemene verkoopvoorwaarden dienen de volgende termen als volgt te worden begrepen:
Goed(eren): elk (alle) goed(eren) dat (die) Shop-Apotheke B.V. te koop aanbiedt op de Site;
AVV: deze Algemene Verkoopvoorwaarden;
Wij: Shop-Apotheke B.V., te weten de rechtspersoon die zijn Goederen te koop aanbiedt op de Site, waarvan de gegevens worden vermeld in artikel 4 van deze AVV, tevens aangeduid met de term “Onze”, “Ons”, etc.;
Contractpartijen: de partijen die zich ertoe verbinden deze AVV te respecteren, te weten U en Shop-Apotheke B.V. (Wij).
Site: de Internetsite van Shop-Apotheke B.V., toegankelijk op het volgende adres: www.farmaline.be;
Duurzame gegevensdrager : ieder hulpmiddel dat de consument of de handelaar in staat stelt om persoonlijk aan hem gerichte informatie op te slaan op een wijze die deze informatie toegankelijk maakt voor toekomstig gebruik gedurende een periode die is aangepast aan het doel waarvoor de informatie is bestemd, en die een ongewijzigde weergave van de opgeslagen informatie mogelijk maakt;
U: de persoon die toegang verkrijgt tot de Site, deze gebruikt en/of er een bestelling plaatst om de Goederen op de Site te kopen.
Artikel 3 - Toepassingsgebied
Deze AVV bepalen de respectievelijke verplichtingen van de Contractpartijen bij de verkoop van Goederen via Onze onlinewinkel, toegankelijk op de Internetsite www.farmaline.be, overeenkomstig het bestelproces beschreven in artikel 7 van deze AVV.
Deze AVV zijn enkel van toepassing op bestellingen bestemd voor leveringsadressen in België.
Artikel 4 - Onze wettelijke vermeldingen
Identiteit van het bedrijf: de Site farmaline.be wordt beheerd door de vennootschap Shop-Apotheke B.V., besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht met een maatschappelijk kapitaal van 100.000,00 €, met maatschappelijke zetel gevestigd te Erik de Rodeweg 11-13, NL-5975 WD Sevenum, Nederland, ingeschreven in het Handelsregister te Venlo onder het nummer 63956004.
Wettelijke vertegenwoordigers en publicatiedirecteuren: Olaf Heinrich, Theresa Holler, Jasper Eenhorst, Dirk Brüse, Lode Fastré.
Intracommunautair btw-nummer: NL-8554.67.903.B01.
Verantwoordelijke apotheker: Theresa Holler (Officiële professionele titel: apotheker; geregistreerd in het register van Nederlandse apotheken onder het nummer 99054129717).
Titel behaald in Duitsland bij het bestuur belast met sociale zaken, gezondheid en jeugd van het Land Rijnland-Palts.
Toezichthoudende instantie: Staatstoezicht op de Volksgezondheid - Inspectie voor de Gezondheidszorg, Regio Zuidoost Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, Nederland.
De officiële internetsite van de in Nederland geregistreerde apotheken, raadpleegt U hier.
Contact : onze klantendienst kunt U bereiken per e-mail op het adres info@farmaline.be of telefonisch op het gratis nummer 0800 780 80 van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u en op zaterdag van 9u tot 16u30.
Artikel 5 - Uw verantwoordelijkheden
U verklaart rechtsbekwaam te zijn en ten minste 18 jaar oud te zijn op de dag van het plaatsen van de bestelling. In het kader van deze AVV handelt U voor persoonlijke doeleinden, met uitsluiting van alle professionele of commerciële doeleinden.
U verbindt zich ertoe informatie te leveren, overeenkomstig deze AVV, die juist, nauwkeurig en actueel is.
U bent titularis van de bankkaart en/of PayPal-rekening waarmee de betaling zal worden verricht van het (de) bestelde Goed(eren) overeenkomstig het bestelproces voorzien in artikel 7 van deze AVV, of U bevestigt dat U de geldige toestemming heeft van de titularis.
De gebruikersnaam en het wachtwoord die U toegang geven tot uw klantenaccount zijn vertrouwelijk. U verbindt zich ertoe deze niet bekend te maken aan derden.
Artikel 6 - Aanbod en prijzen
De weergave van de producten op Onze Internetsite heeft niet de waarde van een contractueel aanbod maar dient als niet-bindende, online catalogus. Alle Goederen die worden voorgesteld op de Site worden te goeder trouw en zo getrouw mogelijk beschreven.
De aanbiedingen en de prijzen worden aangeduid in euro en zijn enkel geldig op de datum waarop de bestelling wordt geplaatst. Zij kunnen te allen tijde worden gewijzigd, zonder voorafgaande kennisgeving.
Tariefverlagingen of andere promotieaanbiedingen aangegeven op de verpakking van de bestelde producten zijn reeds verwerkt in Onze verkoopprijzen vermeld op Onze Site.
Enkel de prijs aangeduid op de Site is van kracht tussen de Contractpartijen. De prijzen vermeld aan het einde van het bestelproces geven de totaalprijzen, inclusief alle belastingen, alsook de leveringskosten en eventuele andere kosten.
Gezien het grote aantal gegevens op de Site, is het mogelijk dat bepaalde gegevens onjuist zijn en indien de aangegeven prijs duidelijk verkeerd is, kunt U niet eisen dat de koop gesloten wordt tegen deze verkeerde prijs.
Om veiligheidsredenen verkopen Wij de volgende geneesmiddelen niet via Onze Site:
a) Geneesmiddelen waarvoor geen vergunning voor het in de handel brengen is verkregen voor de Belgische markt overeenkomstig artikel 6 §1e van de Wet van 25 maart 1964 op de geneesmiddelen;
b) Geneesmiddelen waarvoor in België een medisch voorschrift is vereist.
Artikel 7 - Afsluiting van het contract
7.1. Het plaatsen van de bestelling op de Site
Elke bestelling die op de Site wordt geplaatst volgt verschillende stappen: elke stap wordt achtereenvolgens afgewerkt door de “klik” van een bevestigingsicoon.
Het bestelproces volgt een logische en transparante weg die U kunt zien dankzij een hiervoor voorziene lay-out en grafische vormgeving.
Wanneer U op een icoon klikt waarvan de aanduiding of presentatie een verbintenis meebrengt die iedere internetgebruiker kan begrijpen, bent U door uw klik gebonden. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de iconen met de naam “Validatie”, “Betaling” of vergelijkbare benamingen.
Het bestelproces geeft de mogelijkheid fouten te verbeteren en de taal te bepalen waarin de overeenkomst kan worden afgesloten wanneer meerdere talen beschikbaar zijn.
Het bestelproces geeft de mogelijkheid gemakkelijk te begrijpen welke betaalmiddelen worden geaccepteerd, welke leveringswijzen worden voorgesteld en wat de kosten ervan zijn.
Door op de knop “Betalen” te klikken plaatst U een vaste bestelling van de artikelen die zich in uw winkelwagen bevinden. De ontvangstbevestiging van de bestelling gebeurt onmiddellijk na ontvangst van de bestelling. Deze ontvangstbevestiging van de bestelling vormt geen bindende aanvaarding van de bestelling.
7.2 Voorbehoud van niet-validering van de bestelling
Wij behouden Ons het recht voor de bestelling niet te valideren, met name in de volgende situaties:
- In geval van Goederen die niet in voorraad zijn. Wij bieden op de Site enkel de Goederen aan die in voorraad zijn. Onze diensten en prijzen zijn van toepassing zolang ze zichtbaar zijn op de Site. In geval van een bestelling van een Goed dat, om wat voor reden dan ook, niet meer in voorraad is, informeren Wij U daarover en annuleren we de bestelling voor het niet in voorraad zijnde Goed;
- In geval van weigering van validatie van de betaling door de uitgever van de betaalkaart die U gebruikt, of in geval van fraude of redelijk vermoeden van fraude;
- In geval van een bestelling van een grote hoeveelheid van eenzelfde Goed of voor eenzelfde leveringsadres;
- In geval van misbruik van het herroepingsrecht dat U wordt toegekend door artikel 11 van deze voorwaarden, bij verschillende voorgaande bestellingen;
- Bij identificatie van een medicinaal of therapeutisch risico dat wordt gedetecteerd in de order van de bestelde Goederen (bijvoorbeeld, in geval van identificatie van een interactie tussen verschillende bestelde producten, etc.).
In een dergelijke situatie worden de bedragen die U desgevallend heeft gestort zo snel mogelijk volledig terugbetaald, de bestelling wordt geannuleerd en de koopovereenkomst wordt beschouwd als niet tot stand gekomen.
7.3 Verzending van een bevestigingse-mail en sluiten van de koopovereenkomst
De koopovereenkomst wordt gesloten door het sturen van een e-mail van verzendbevestiging van de bestelling. Deze e-mail wordt verstuurd binnen de twee werkdagen nadat Wij uw bestelling hebben ontvangen.
U verbindt zich ertoe te controleren of U deze e-mail van verzendbevestiging van de bestelling in uw mailbox heeft ontvangen, desgevallend ook in de spamfolder of junkfolder.
De e-mail van verzendbevestiging van de bestelling bevat een link naar deze AVV.
U verbindt zich ertoe enerzijds een kopie van deze e-mail van verzendbevestiging van de bestelling te bewaren en anderzijds een kopie van de betreffende AVV, hetzij door ze af te drukken, hetzij door ze te bewaren op een Duurzame gegevensdrager.
7.4 Electronische factuur
U gaat akkoord met het ontvangen van een elektronische factuur.
Artikel 8 - Geldigheid en bewijs van de bestelling
Ongeacht andere schriftelijke bewijzen of bewijzen opgeslagen op een andere Duurzame gegevensdrager waartoe U toegang heeft, wordt overeengekomen dat de geautomatiseerde registers, opgeslagen in Onze geautomatiseerde systemen of die van Onze hostingdienst, kunnen gelden als bewijs voor de communicatie, de inhoud van de bestellingen, hun datum en de uitgevoerde betalingen tussen de Contractpartijen.
Artikel 9 - Levering
Zodra de e-mail van verzendbevestiging van de bestelling verstuurd is, overeenkomstig artikel 7.3 van deze AVV, verbinden Wij Ons ertoe de Goederen te leveren op het leveringsadres opgegeven tijdens het bestelproces.
De levering van het Goed gebeurt in een pakket, via de post, door tussenkomst van een door Ons ingeschakeld transportbedrijf op de leveringsplaats die U Ons heeft aangegeven.
De leveringstermijnen zijn over het algemeen 2 tot 5 werkdagen behoudens bijzondere andersluidende vermelding op de Site of in geval van overmacht.
U wordt uiterlijk aan het begin van het bestelproces geïnformeerd over eventuele leveringsbeperkingen/-problemen.
Onze leveringen zijn gratis vanaf een zeker bedrag aangeduid op de Site bij de bestelling (na aftrek van de aankoop-/kortingsbonnen en vóór toepassing van de leveringskosten). Voor alle andere bestellingen, worden de leveringskosten gefactureerd overeenkomstig de informatie vermeld op de Site bij de bestelling. Elk risico van verlies of beschadiging van de Goederen wordt op U overgedragen bij uw inontvangstneming van de Goederen, dat wil zeggen dat U, of een door U aangeduide derde die niet de transporteur is, de Goederen fysiek in ontvangst neemt.
Alle klachten met betrekking tot een gebrek van de geleverde Goederen, een onjuistheid in de hoeveelheden of een verkeerde referentie ten opzichte van de op de Site bevestigde bestelling, moeten na ontvangst van de Goederen worden gemeld aan Onze klantendienst, waarvan de contactgegevens worden vermeld in artikel 4 van deze AVV. Deze clausule heeft geen invloed op het herroepingsrecht en de wettelijke garanties die u, indien van toepassing, in overeenstemming met deze voorwaarden geniet.
Artikel 10 - Betalingsvoorwaarden
De voorgestelde betalingswijzen zijn de betaling per kredietkaart, via PayPal en desgevallend via andere betalingswijzen die Wij uiterlijk bij het begin van het bestelproces zullen aangeven. Wij behouden Ons het recht voor de beschikbare betalingswijzen te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. Bij betaling via kredietkaart, wordt het bedrag meteen na de aankoop gedebiteerd.
In geval van een vermelding van onjuiste bankgegevens, terugboeking of rekening met onvoldoende provisie, waarvoor U verantwoordelijk bent of een aan U gelieerde derde, zijn de hieruit voortvloeiende kosten en de bankkosten voor uw rekening.
De betaling van de aankoopprijs is verschuldigd bij de sluiting van de overeenkomst. Voor zover aan de wettelijke voorwaarden is voldaan, wordt de klant automatisch geacht een betalingsachterstand te hebben indien hij de betaling niet voldoet binnen een termijn van 30 dagen vanaf de datum waarop deze betaling opeisbaar is geworden en de factuur, waarin de gevolgen van betalingsachterstand specifiek worden vermeld, is ontvangen. In geval van een betalingsachterstand bent U gehouden verwijlinteresten te betalen ten belope van 5% per jaar. Er wordt geen aanmaningsbrief of ingebrekestelling gestuurd. De schuldenaar wordt niet geacht een betaalachterstand te hebben indien de betaling is vertraagd door een reden die buiten zijn verantwoordelijkheid ligt.
Artikel 11 - Herroepingsrecht
11.1 Uw herroepingsrecht
U heeft het recht uw bestelling te herroepen, zonder opgaaf van redenen, binnen een termijn van dertig (30) kalenderdagen, vanaf de dag waarop U, of een door U aangeduide derde die niet de transporteur is, het Goed fysiek in ontvangst neemt.
Om dit recht uit te oefenen moet U uw beslissing dat U zich wilt terugtrekken kenbaar maken vóór het verstrijken van de termijn van (30) dertig dagen: per via de post verstuurde brief aan het adres Shop-Apotheke B.V., Erik de Rodeweg 11-13, 5975 WD Sevenum, telefonisch op 0800 780 80 of per e-mail aan het adres info@farmaline.be. U kunt ook gebruik maken van het model van herroepingsformulier.
Onze klantendienst, waarvan de contactgegevens worden vermeld in artikel 4 van deze AVV, geeft de voorwaarden aan voor de terugzending van het Goed. Wij behouden Ons het recht voor retourzendingen die niet voldoen aan de vermelde voorwaarden te weigeren.
U verbindt zich ertoe Ons het Goed te retourneren, binnen een termijn van uiterlijk veertien (14) kalenderdagen volgend op de kennisgeving van uw wens tot herroeping.
De verzendkosten zijn voor Onze rekening als zich bij de verwerking en de levering van uw bestelling een probleem heeft voorgedaan dat aan Ons toe te schrijven is. Is dit niet het geval, dan zijn de rechtstreekse kosten van de terugzending voor uw rekening.
Wij betalen U het bij uw bestelling betaalde bedrag terug, inclusief de leveringskosten (met uitzondering van de bijkomende kosten die verschuldigd zijn wanneer U een duurdere leveringswijze heeft gekozen dan de voorgestelde standaardleveringswijze), uiterlijk veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag waarop Wij in kennis gesteld zijn van uw beslissing tot herroeping van deze overeenkomst. Wij behouden Ons echter het recht voor de terugbetaling uit te stellen tot Wij het Goed ontvangen hebben of tot U een bewijs heeft geleverd dat het Goed verstuurd is, waarbij de datum van het eerste feit wordt genomen. Wij gaan over tot de terugbetaling door hetzelfde betaalmiddel te gebruiken als dat wat U heeft gebruikt voor de oorspronkelijke transactie, tenzij Wij uitdrukkelijk een ander betaalmiddel overeenkomen met U.
U kunt verantwoordelijk worden gehouden voor de waardevermindering van het Goed die het gevolg is van hanteren of gebruik dat verder ging dan nodig was om de aard, de kwaliteiten en het functioneren van het Goed vast te stellen.
11.2 De uitzonderingen op het herroepingsrecht
De bestelling van de volgende Goederen geeft geen recht op herroeping:
- Alle geneesmiddelen. Talrijke geneesmiddelen kunnen bederven in aanwezigheid van warmte of directe blootstelling aan de zon. Aangezien Wij niet kunnen controleren of de geneesmiddelen na levering verkeerd behandeld zijn, kunnen zij dus niet meer op de markt gebracht worden. Om deze reden is er geen herroepingsrecht mogelijk met betrekking tot geneesmiddelen;
- De Goederen waarvan het zegel verbroken is of die beschadigd zijn na de levering en die niet kunnen worden teruggestuurd om hygiënische redenen of met het oog op de bescherming van de gezondheid;
- Goederen gefabriceerd volgens uw specificaties of die duidelijk gepersonaliseerd zijn; Goederen die snel kunnen bederven of waarvan de vervaldatum snel zou kunnen worden overschreden.
- Goederen die snel kunnen bederven of waarvan de vervaldatum snel zou kunnen worden overschreden.
Artikel 12 - Archivering van het contract
Wij slaan het afgesloten contract elektronisch op.
U heeft toegang tot het opgeslagen contract waarbij U één van de Contractpartijen was door contact op te nemen met Onze klantendienst waarvan de contactgegevens worden vermeld in artikel 4 van deze AVV.
Het genoemde contract wordt in geen geval ter beschikking gesteld van derden.
Artikel 13 - Aansprakelijkheidsbeperkingen
Wij behouden Ons het recht voor een bestelling te weigeren, zonder dat Wij hiervoor aansprakelijk kunnen worden gesteld, bijvoorbeeld op grond van, en deze lijst is niet limitatief, het doorgeven van duidelijk verkeerde gegevens, niet-betaling of autorisatieweigering van uw financiële instelling, bestellingen die betrekking hebben op een abnormaal groot aantal Goederen, enz.
In geval van niet-uitvoering kunnen Wij aansprakelijk niet worden gesteld indien de niet-uitvoering of slechte uitvoering van de koopovereenkomst hetzij aan U is toe te schrijven, hetzij is toe te schrijven aan een onvoorzienbaar of onoverkoombaar feit, een derde bij de verlening van diensten aan de cliënt of een feit dat toe te schrijven is aan een geval van overmacht.
In de huidige stand van technische middelen, kunnen Wij niet garanderen dat de gegevensoverdracht via Internet vrij is van fouten en/of op elk moment mogelijk is. Wij wijzen bijgevolg elke verantwoordelijkheid af met betrekking tot technische en elektronische fouten die zich zouden voordoen buiten Onze wil, in het bijzonder met betrekking tot vertragingen in de verwerking van de bestellingen.
Artikel 14 - Wettelijke garanties
De wettelijke garanties zijn van toepassing op de Goederen.
Indien een garantie wordt vermeld in de beschrijving van een artikel, blijven uw wettelijke rechten op dit gebied van kracht.De ondernemer staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.
Artikel 15 - Slotbepalingen
15.1 Wijzingen van de AVV
Wij behouden Ons het recht voor deze AVV te allen tijde te wijzigen, zonder voorafgaande kennisgeving, in functie van de aan de dienst aangebrachte wijzigingen, de evolutie van de wetgeving of voor elke andere legitieme reden.
In het bijzondere geval dat de dienst moet worden aangepast in verband met wetswijzigingen, doen Wij er alles aan om deze aanpassingen zo snel mogelijk aan te brengen. Gedurende deze periode erkent U dat Wij niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor tijdelijke conformiteitsgebreken.
De nieuwe AVV worden online geplaatst met vermelding van de datum van bijwerking en zijn onmiddellijk op U van toepassing.
De versie van de AVV die U tegenwerpelijk is, is permanent beschikbaar op de dienst.
U verbindt zich ertoe U op de hoogte te houden van deze wijzigingen door de pagina van de dienst met de AVV regelmatig te raadplegen.
15.2 Deelbaarheid
Indien één of meerdere clausules van deze AVV, geheel of deels, nietig, ongeldig, onwettig of niet-toepasselijk zou(den) worden verklaard krachtens het toepasselijke recht, doet deze situatie geen afbreuk aan de geldigheid van de overige clausules. De nietige, ongeldige, onwettige of niet-toepasselijke clausule zal met terugwerkende kracht worden vervangen door een geldige en toepasselijke clausule waarvan de inhoud zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke clausule ligt.
15.3 Bewijsovereenkomst
De Contractpartijen komen overeen dat zij kunnen overgaan tot de uitwisseling van de informatie die nodig is voor de dienst (inclusief de factuur) en de uitvoering van deze AVV via elektronische weg. Alle elektronische communicatie tussen de Contractpartijen wordt geacht dezelfde bewijskracht te hebben als een schrijven op papier. Wanneer uw gebruiksnaam/wachtwoord wordt gebruikt gaan Wij ervan uit dat U zelf de dienst gebruikt.
Een geprinte versie van de AVV en alle waarschuwingsmeldingen in elektronische vorm worden aanvaard in elke gerechtelijke of administratieve procedure die verband houdt met deze contractuele relatie, net zoals en onder dezelfde voorwaarden als andere, in geprinte vorm opgemaakte en bewaarde documenten, registers en handelsdocumenten.
15.4 Overmacht
Niettegenstaande enige andersluidende bepaling, wordt geen van beide Contractpartijen verantwoordelijk gehouden voor vertraging in de uitvoering of niet-uitvoering van zijn verplichtingen ten gevolge van overmacht (zoals staking, oorlog, aardbeving, ramp van welke aard ook, rechtstreekse of onrechtstreekse gevolgen van een explosie, brand, vrijkomende warmte, overstroming of enige andere vorm van overmacht).
15.5 Relaties
De relatie die Wij met U onderhouden is die van een onafhankelijke contractant.
In geval van een geschil tussen U en andere gebruikers van de dienst of tussen U en een derde, hebben Wij geen enkele verplichting om Ons hierin te mengen. U vrijwaart Ons, Onze beheerders, werknemers en andere leden van elke rechtsvordering, schadevergoedingen van welke aard ook, al dan niet bekend, met betrekking tot dergelijke conflicten waarbij U betrokken zou zijn.
15.6 Communicatie en kennisgeving
Elke communicatie of kennisgeving van Ons aan U wordt geldig geacht wanneer zij wordt gericht aan het e-mailadres dat U Ons heeft verstrekt, zelfs indien dit niet meer geldig is.
15.7 Klachten
U kunt contact met Ons opnemen voor alle informatie, vragen of klachten betreffende de Site of de AVV via Onze klantendienst, te bereiken via de rubriek “Contact”.
In geval van een geschil richt U zich in eerste instantie tot Ons bedrijf met het oog op een minnelijke schikking.
U kunt U ook richten tot het Europese platform voor online-geschillenbeslechting op de site http://ec.europa.eu/consumers/odr.
Indien deze niet mogelijk is, zijn enkel de Nederlandse overheden bevoegd, ongeacht de plaats van levering en de aanvaarde wijze van betaling, overeenkomstig artikel 15.8 van deze AVV.
Wij zijn gehouden mee te werken aan een oplossing van geschillen bij het Nederlandse bureau bevoegd voor consumentenzaken (Geschillencommissie Zorg Algemeen, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag, Nederland, https://www.degeschillencommissiezorg.nl) voor gevallen betreffende de verkoop van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.
15.8 Geschillenregeling
De contractuele relatie op basis van deze AVV tussen U en Ons is onderworpen aan het Nederlandse recht. Elk geschil met betrekking tot de geldigheid, interpretatie, uitvoering of niet-uitvoering, onderbreking of ontbinding van deze AVV wordt exclusief beheerst door het Nederlandse recht en valt onder de exclusieve bevoegdheid van de Nederlandse rechtbanken en dit voor elk type procedure.
De keuze van de toepasselijke wetgeving kan echter niet tot gevolg hebben dat de consument de bescherming wordt ontzegd die hem wordt verzekerd door de bepalingen waarvan enkel kan worden afgeweken op grond van de wet welke van toepassing zou zijn bij afwezigheid van keuze. De keuze van het toepasselijke recht staat niet toe af te wijken van de verplichte regels van het internationale recht ten overstaan van het recht van de geadieerde rechtbank.
II. Herroepingsrecht
Uw herroepingsrecht
U heeft het recht uw bestelling te herroepen, zonder opgaaf van redenen, binnen een termijn van dertig (30) kalenderdagen, vanaf de dag waarop U, of een door U aangeduide derde die niet de transporteur is, het Goed fysiek in ontvangst neemt.
Om dit recht uit te oefenen moet U uw beslissing dat U zich wilt terugtrekken kenbaar maken vóór het verstrijken van de termijn van (30) dertig dagen: per via de post verstuurde brief aan het adres Shop-Apotheke B.V., Erik de Rodeweg 11-13, 5975 WD Sevenum, telefonisch op 0800 780 80 of per e-mail aan het adres info@farmaline.be. U kunt ook gebruik maken van het model van herroepingsformulier.
Onze klantendienst, waarvan de contactgegevens worden vermeld in artikel 4 van deze AVV, geeft de voorwaarden aan voor de terugzending van het Goed. Wij behouden Ons het recht voor retourzendingen die niet voldoen aan de vermelde voorwaarden te weigeren.
U verbindt zich ertoe Ons het Goed te retourneren, binnen een termijn van uiterlijk veertien (14) kalenderdagen volgend op de kennisgeving van uw wens tot herroeping.
De verzendkosten zijn voor Onze rekening als zich bij de verwerking en de levering van uw bestelling een probleem heeft voorgedaan dat aan Ons toe te schrijven is. Is dit niet het geval, dan zijn de rechtstreekse kosten van de terugzending voor uw rekening.
Wij betalen U het bij uw bestelling betaalde bedrag terug, inclusief de leveringskosten (met uitzondering van de bijkomende kosten die verschuldigd zijn wanneer U een duurdere leveringswijze heeft gekozen dan de voorgestelde standaardleveringswijze), uiterlijk veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag waarop Wij in kennis gesteld zijn van uw beslissing tot herroeping van deze overeenkomst. Wij behouden Ons echter het recht voor de terugbetaling uit te stellen tot Wij het Goed ontvangen hebben of tot U een bewijs heeft geleverd dat het Goed verstuurd is, waarbij de datum van het eerste feit wordt genomen. Wij gaan over tot de terugbetaling door hetzelfde betaalmiddel te gebruiken als dat wat U heeft gebruikt voor de oorspronkelijke transactie, tenzij Wij uitdrukkelijk een ander betaalmiddel overeenkomen met U.
U kunt verantwoordelijk worden gehouden voor de waardevermindering van het Goed die het gevolg is van hanteren of gebruik dat verder ging dan nodig was om de aard, de kwaliteiten en het functioneren van het Goed vast te stellen.
De uitzonderingen op het herroepingsrecht
De bestelling van de volgende Goederen geeft geen recht op herroeping:
- Alle geneesmiddelen. Talrijke geneesmiddelen kunnen bederven in aanwezigheid van warmte of directe blootstelling aan de zon. Aangezien Wij niet kunnen controleren of de geneesmiddelen na levering verkeerd behandeld zijn, kunnen zij dus niet meer op de markt gebracht worden. Om deze reden is er geen herroepingsrecht mogelijk met betrekking tot geneesmiddelen;
- De Goederen waarvan het zegel verbroken is of die beschadigd zijn na de levering en die niet kunnen worden teruggestuurd om hygiënische redenen of met het oog op de bescherming van de gezondheid;
- Goederen gefabriceerd volgens uw specificaties of die duidelijk gepersonaliseerd zijn;
- Goederen die snel kunnen bederven of waarvan de vervaldatum snel zou kunnen worden overschreden.
III. Algemene voorwaarden voor externe verkopers
Algemene voorwaarden voor de verkoop van goederen door externe verkopers
Artikel 1 Toepassingsgebied
1.1 Deze Algemene Voorwaarden (“Algemene Voorwaarden Derdevoor externe verkopers”) regelen de verkoop van goederen door externe verkopers via de door Shop-Apotheke Service B.V. (“Shop Apotheke Service”) geëxploiteerde online marktplaats. “Externe verkopers“ zijn alle ondernemers die goederen aanbieden via de door Shop Apotheke Service geëxploiteerde online marktplaats, met uitzondering van Shop-Apotheke B.V. (”Shop Apotheke“) (op de verkoop van goederen door Shop Apotheke zijn de Shop Apotheke Algemene Voorwaarden van toepassing, die hier kunnen worden ingezien). “Ondernemer” is een natuurlijke of rechtspersoon of een vennootschap met rechtsbevoegdheid die bij het aangaan van een rechtshandeling handelt in de uitoefening van zijn commerciële of zelfstandige beroepsactiviteit.
1.2 Alle aanbiedingen zijn uitsluitend gericht op consumenten die geïnteresseerd zijn in de aankoop van de goederen (“Koper”). Een “consument” is elke natuurlijke persoon die een juridische transactie aangaat voor doeleinden die overwegend buiten zijn handel, bedrijf of beroep liggen.
1.3 De geldigheid en opneming van tegenstrijdige of aanvullende algemene voorwaarden van kopers wordt hierbij afgewezen; dergelijke algemene voorwaarden worden alleen onderdeel van het contract als de derde aanbieder hiermee uitdrukkelijk schriftelijk of in tekstvorm heeft ingestemd.
1.4 De beschikbare taal voor het afsluiten van het contract is Nederlands. Deze algemene voorwaarden kunnen te allen tijde hier worden ingezien en als PDF worden gedownload en opgeslagen.
Artikel 2 Aanbod, bestelling en totstandkoming van koopcontracten
2.1 De presentatie van de goederen op de online marktplaats vormt geen juridisch bindend aanbod van de respectieve derde aanbieder. Kopers kunnen de goederen aanvankelijk vrijblijvend in het winkelmandje plaatsen en de gegevens te allen tijde voor het verzenden van hun bindende bestelling corrigeren door gebruik te maken van de hiervoor in het bestelproces ter beschikking gestelde en toegelichte correctiehulpmiddelen (bijv. volledigheids- en plausibiliteitscontroles). Door op de bestelknop te klikken, plaatst de koper een bindende bestelling voor de goederen in het winkelmandje (“bestelling”), waaraan hij drie dagen gebonden is. De ontvangstbevestiging van de bestelling volgt onmiddellijk na het verzenden van de bestelling en vormt nog geen aanvaarding van het contract. Het contract wordt aanvaard zoals beschreven in Artikel 2 paragraaf 3 van deze Algemene Voorwaarden voor externe verkopers.
2.2 Het koopcontract komt tot stand door (i) een acceptatieverklaring per e-mail van de externe verkoper, (ii) de levering van de goederen door de externe verkoper of (iii) de uitvoering van de betalingstransactie (zie Artikel 4 paragraaf 2 van deze Algemene Voorwaarden voor externe verkopers), waarbij de vroegste van de bovengenoemde gebeurtenissen doorslaggevend is.
2.3 Online afgesloten koopcontracten worden elektronisch opgeslagen. Een overzicht van de inhoud van afgesloten koopovereenkomsten, de wettelijk vereiste informatie voor overeenkomsten op afstand, en de toepasselijke algemene voorwaarden, worden samen met de opdrachtbevestiging per e-mail of op papier samen met de levering van de goederen door de betreffende externe verkoper aan de koper gestuurd. Het is ook mogelijk om de tekst van het contract tijdens het bestelproces (d.w.z. voordat het contract wordt gesloten) af te drukken of op te slaan met behulp van de afdruk- of opslagfunctie van de betreffende browser. Anders wordt de tekst van het contract niet opgeslagen; een overzicht van afgesloten koopcontracten kan echter worden bekeken via het gebruikersaccount van de betreffende koper.
Artikel 3 Algemene leveringsvoorwaarden
3.1 De levering van de gekochte goederen wordt uitgevoerd door een transportbedrijf in opdracht van de respectieve externe verkoper naar de opgegeven afleverlocatie binnen België. Kopers worden uiterlijk aan het begin van het bestelproces geïnformeerd over eventuele leveringsbeperkingen.
3.2 Bij online gesloten overeenkomsten vindt de levering uitsluitend door verzending plaats.
Artikel 4 Betalingsvoorwaarden
4.1 De prijzen op het moment van het indienen van de offerte door de betreffende koper zijn van toepassing. Alle prijzen zijn eindprijzen in euro's inclusief de Belgische wettelijke btw.
4.2 Kopers kunnen over het algemeen de volgende betalingsmethoden gebruiken:
- Creditcard: Bij betaling met een creditcard moeten de creditcardgegevens tijdens het bestelproces worden ingevoerd. Het betalingsbedrag wordt in eerste instantie gereserveerd nadat de koper de bestelling heeft geplaatst. De creditcard wordt belast na acceptatie van de bestelling door de derde partijexterne verkoper, maar uiterlijk binnen 76 uur.
- Klarna: In samenwerking met de betalingsdienstaanbieder Klarna Bank AB (publ.), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Zweden (“Klarna”), worden ook de volgende betalingsmogelijkheden aangeboden: Betaling via Klarna vereist een succesvolle adres- en kredietcontrole en wordt rechtstreeks aan Klarna gedaan. Bij een aankoop op rekening via Klarna is het factuurbedrag 30 dagen na verzending van de goederen en ontvangst van de factuur verschuldigd. Bij een onmiddellijke aankoop via Klarna wordt het factuurbedrag direct na de bestelling van de koper afgeschreven. Kopers ontvangen meer informatie tijdens het bestelproces.
4.3 De kosten en terugboekingskosten die de banken maken als gevolg van onjuiste rekeninggegevens, terugboekingen, of onvoldoende saldo op de rekening, die berusten op de schuld van de koper of verwijtbaar gedrag van derden dat aan de koper kan worden toegerekend, zijn voor rekening van de koper, tenzij er ook sprake is van schuld aan de kant van de betreffende externe verkoper.
4.4 Tenzij anders overeengekomen, is de koopprijs verschuldigd ten laatste bij ontvangst van een deugdelijke factuur door de koper. Indien aan de wettelijke vereisten is voldaan, is de koper automatisch in verzuim indien hij niet binnen 30 dagen na de vervaldatum en ontvangst van de factuur betaalt, waarbij de koper op de factuur specifiek op dit gevolg wordt gewezen. In geval van verzuim is de koper een verwijlinterest verschuldigd gelijk aan de wettelijke rentevoet. Er wordt geen aparte herinnering verstuurd. De Koper is niet in verzuim zolang nakoming uitblijft door omstandigheden waarvoor de Koper niet verantwoordelijk is.
Artikel 5 Informatie over aansprakelijkheid voor gebreken en eventuele garanties
5.1 De wettelijke aansprakelijkheid voor gebreken is van toepassing. Als in de artikelomschrijving een garantie wordt vermeld, blijven uw wettelijke garantierechten hierdoor onaangetast.
5.2 Informatie over eventuele aanvullende garanties die buiten de aansprakelijkheid voor gebreken van toepassing zijn en hun voorwaarden zijn beschikbaar in de betreffende aanbieding en op andere informatiepagina's van de online marktplaats.
Artikel 6 Geschillenbeslechting
De Europese Commissie biedt een platform voor online geschillenbeslechting, dat hier https://ec.europa.eu/consumers/odr/ kan worden geraadpleegd. De externe verkoper is niet verplicht om deel te nemen aan een geschillenbeslechtingsprocedure voor een Belgische arbitragecommissie voor consumenten en is - tenzij uitdrukkelijk anders aangeboden door de externe verkoper - niet bereid om dit te doen.
Laatste bijwerking 01/12/2024