Xylitol - Het gezonde alternatief voor suiker
Hoewel de naam xylitol artificieel kan klinken, is xylitol nochtans een natuurlijke vervanger voor de klassieke suiker, afkomstig van berken en beuken. Dankzij zijn zoetkracht en consistentie, wordt het exact hetzelfde gebruikt als de klassieke suiker.
Laag in calorieën: 40% minder calorieën dan de klassieke suiker
Natuurlijk product: 100% natuurlijke ingrediënten
GGO-vrij: gemaakt van gemaakt van hardhout zoals berk en beuk, niet van maïszetmeel
Zoete en verfrissende smaak: perfect voor het zoeten van gerechten en desserts zonder al te veel calorieën
Optimale conservering: hersluitbare doos
De voordelen van xylitol in vergelijking met gewone suiker
De voedingswaarden van suiker zijn niet heel erg gezond, terwijk dat die van xylitol uitstekend zijn:dit natuurlijke product uit Finland bevat 40% minder calorieën dan suiker. Terwijl 1g xylitol enkel 2,4 kcal heeft, heeft 2 g suiker bij het dubbel, namelijk 4 kcal. Dus Xylitol helpt de calorie-inname te verminderen en gewicht te verliezen.
Bovendien heeft xylitol een veel lagere impact op de bloedsuiker - en insulinespiegel. De glycemische index van xylitol ligt tussen 7 en 13, terwijl die van suiker 68 is. Daarom is xylitol perfect geschikt voor diabetici.
Nog een voordeel van xylitol is de positieve invloed op de tandheelkundige gezondheid. . Xylitol verhoogt de pH van de mondholte aanzienlijk en helpt zo bij de normale mineralisatie van de tanden. Daarom wordt xylitol vaak gebruikt voor tandverzorging in de vorm van tandpasta's, kauwgom en mondspoelingen. Daarentegen bevordert suiker de aanwezigheid van bacteriën die zorgen voor het vormen van cariës en is daarom erg slecht voor het gebit.
Wat is xylitol en hoe wordt het gemaakt? Xylitol is een suikeralcohol. Destijds werd het voornamelijk verkregen uit berkenbast en wordt daarom vaak aangeduid als "berkensuiker". Xylitol wordt geproduceerd in Finland, waar het regelmatig wordt onderworpen aan EU-kwaliteitscontroles. Alleen berken en beuken worden als grondstof gebruikt. Maïszetmeel wordt niet gebruikt vanwege het risico van vermenging met genetisch gemodificeerde gewassen.
Bij de productie van nu3 Xylitol worden geen extra bomen gekapt; er wordt goed gebruik gemaakt van de slachtbijproducten. Daarom is Xylitol een bijzonder duurzaam alternatief voor suiker.
Om de xylitol uit de schors te verkrijgen, wordt de schors in kleine stukjes gesneden en in heet water gekookt. Na scheiding van de bast wordt het xylitol gereinigd zodat er geen vreemde stoffen in het xylitol aanwezig zijn. Het wordt gehydrolyseerd, gekristalliseerd en aan het einde van het proces gemalen. Er worden geen agressieve bleek- of reinigingsmiddelen gebruikt in het proces.
Bijzondere eigenschappen:
Vegetarisch
Gelatinevrij
Glutenvrij
Geen conserveringsmiddelen
Natuurlijke ingrediënten
Fructosevrij
Laag in koolhydraten
Geen toegevoegde suikers
Geen kleurstoffen
Smaakloos
Lactosevrij
Suikervrij
Geen zoetstoffen
Veganistisch
Aspartaamvrij
Allergenenvrij