Chiazaden zijn in de mode: de kleine grijze korrels van de chiaplant zijn nu in volle ontwikkeling in onze regio. Niet voor niets: de zaden kunnen worden gebruikt in muesli of gemengd worden in melk, magere quark of gewoon water.
De clou: De zaden zwellen tot meerdere malen hun oorspronkelijke grootte.
Nieuwsgierig? Probeer Chia zelf eens!
Als heerlijke pudding met kaneel, vanille of vruchtensap verfijnt.
Om te bakken of paneren
Als topping op salade of soepen
Chia is een eenjarige salieplant, die tot 1 meter hoog wordt. Chia komt oorspronkelijk uit Mexico en was een integraal onderdeel van de voedingsgewoonten van vroegere geavanceerde culturen. Zo aanbaden de Azteken en Maya's deze kleine grijze korrels al - en vandaag de dag zijn ze ook populair bij ons!
Onze nu3 Bio Chiazaden
100% glutenvrij
Uit gecontroleerde biologische teelt
De manier waarop de Azteken Chia consumeerden is vandaag de dag nog steeds een klassieker: de zaden worden in het water gezet, verzachten en zwellen op. Dan kun je ze puur eten of mengen in andere gerechten. Probeer het - het is gemakkelijk!
De moeite waard om te weten over ons chiazaden
Al onze leveranciers telen chia onder strenge controles. Daarom kun je ons vertrouwen: de kwaliteit controleren we ter platen en door middel van laboratoriumtests. Na de oogst worden de capsules gedorst - en vallen de zaden eruit. Daarna worden de omhulsels van de capsules verwijderd en worden de zaden gereinigd.
Gebruik
Volgens de EU-verordening, zouden de Chiazaden die toegevoegd worden aan bakkerswaren, ontbijtgranen en mengsels van vruchten, noten en zaden niet meer dan 10 % mogen bedragen. Voor een dikvloeiende consistentie is een verhouding van 1:4 (Chiasamen: vloeistof) voldoende. Een verhouding van 1:6 is nodig voor vloeibare recepten (smoothies, shakes,...).
Chiazaden 1 (100%)
1 uit gecontroleerde biologische teelt
nu3 GmbH
Brückenst. 5
10179 Berlijn
Duitsland