Effectief bij losse stoelgang
van Marita R. op 21/03/2024
Ik gebruik dagelijks 2 soeplepels psylliumvezels voor het comfort van mijn darmen.
100% nu3 biologische psylliumschillen
Ontdek psylliumschillen uit India:
nu3 Biologisch psyllium: van nature rijk aan vezels
Psylliumschillen (ook wel vlooienzaadschillen genoemd) zijn delen van de zaden van de eenjarige plant Plantago ovata, die een hoog gehalte aan slijmstoffen bevatten. Het is deze stof die ervoor zorgt dat psylliumzaadschillen sterk opzwellen wanneer ze met water worden gemengd. Hierdoor zijn psylliumschillen overtuigend als het gaat om voedingswaarde, ze bevatten maar liefst 81% voedingsvezels. Waarom is dit belangrijk? Vezelrijke voeding speelt een belangrijke rol in onze voeding.
Van het verre India naar jouw keuken
Het opzwellende effect van psylliumschillen is het grootst in India. De biologische psylliumschillen van nu3 komen uit dit belangrijkste teeltgebied, waar de rijpe korrels zorgvuldig in de zon worden gedroogd, gezeefd en fijngemalen. Zo komen de ruwe Indiase psylliumschillen in jouw handen. Van de selectie van de grondstof tot het eindproduct, nu3 vlozaadschillen zijn gegarandeerd van de hoogste kwaliteit. In tegenstelling tot psylliumpoeder, worden nu3 psylliumschillenniet gemalen. Eenmaal opgezwollen in water vormen ze een gelatineachtige massa met een neutrale smaak.
Psylliumschillen* (100%).
*Van gecontroleerde biologische teelt. Herkomst: India.
Kan sporen bevatten van gluten, ei, melk, lupine, soja, mosterd, sesam, pinda's en noten.
Voedingswaarden |
Per 100 g |
Energie |
847 kJ |
Vetten |
0,3 g |
waarvan: |
|
Verzadigde vetzuren |
0,1 g |
Koolhydraten |
8,2 g |
waarvan: |
|
Suiker |
0,2 g |
Vetten |
81 g |
Eiwitten |
1,2 g |
Zout |
<0,1 g |
Gebruik, dosering & inname
Er zijn veel mogelijke toepassingen voor Indiase psylliumschillen. Als natuurlijke bron van vezels kun je ze gemakkelijk mengen met water en voor de maaltijd opdrinken. De mengverhouding tussen psylliumschillen en water moet minstens 1:10 zijn. Ze kunnen ook gemakkelijk gebruikt worden om smoothies, pap, sauzen en soepen in te dikken. Je kunt het beste beginnen met een kleine hoeveelheid. Je zult verbaasd zijn over hoeveel de kleine zaadhulzen opzwellen.
Om te bakken met glutenvrij meel!
Vanwege hun hoge zwelvermogen zijn psylliumschillen (gemalen) ideaal voor glutenvrij bakken. Ze helpen om vocht vast te houden in brood en gebak, waardoor ze zacht en kruimelig worden, zelfs zonder gluten.
Tip: ook hier spaarzaam mee omgaan en een beetje per keer toevoegen. Ongeveer 2 tot 3 eetlepels per 500 gram glutenvrij meel is voldoende.
Voor elke kwalitatieve review van minimum 50 woorden die je schrijft, ontvang je een Promocode, geldig op je volgende aankoop!
Ik gebruik dagelijks 2 soeplepels psylliumvezels voor het comfort van mijn darmen.
Alle productreviews die voldoen aan de hier uiteengezette criteria worden gepubliceerd, ongeacht of ze positief of negatief zijn. Bij de verificatie van reviews wordt de echtheid niet gecontroleerd. Meer informatie vind je op onze hulppagina onder "Veelgestelde vragen (FAQ)" en vervolgens onder "Reviews".