Eiwitarm, glutenvrij en lactosevrij bakmeel, verrijkt met ijzer en vitamine B-complex.
Tarwezetmeel, sucrose, stabillisatoren: guargom, pektine, rijstmiddel: glucono-delta-lacton, natriumbicarbonaat, vitaminen: B1, B2, B6 en niacine.
Per 100g:
Eiwitten 0,3 g, Koolhydraten 87,0 g, waarvan suikers: 7,0 g, vetten 1,0 g, waarvan verzadigd: 0,4 g, voedingsvezel 1,0 g, ijzer 6,5 mg (46% ADH), Vitamine B1 0,4 mg (28% ADH), Vitamine B2 0,4 mg (25%), Vitamine B3 4,0 mg (22%), Vitamine B6 0,35 mg (17%), Natrium 150 mg, Kalium 30 mg, Calcium 15 mg, Fosfor 40 mg
Energiewaarde: 1550 kJ (370 kcal)
ADH= aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Ingrediënten:
500 g mee, 50 g vetstof (boter, margarine), 7 g gedroogde gist of 25 g verse gist, 4 dl. water (kamertemperatuur), (1 snuifje zout).
Bereidingswijze:
Noproten, de zachte vetstof, de gist (verse gist eerst oplossen in een weinig lauw water), het water en het zout in een beslagkom doen.
Met een handmixer voorzien van een goede garde (dus geen deeghaak) in de laagste stand mixen tot er geen klonters meer in voorkomen.
De bakvorm (handvorm) met inhoud van ca. 1 l, invetten en vullen met het deeg.
Het deeg afdekken met een warme vochtige handdoek, gedurende 30 minuten laten rijzen op een warme plaats.
Bak het deeg 30 min. bij 220°C in een voorverwarmde oven.
Na het bakken he brood direct uit het bakblik halen en op een rooster laten uitdampen.