Het woord "vet" heeft een negatieve bijklank en wordt automatisch geassocieerd met overgewicht en hart-en vaatziekten. Toch hebben we vetten en vetzuren nodig. Zelfs de versmade verzadigde vetzuren zijn niet zo slecht als men vroeger dacht. Behalve transvetzuren zijn er eigenlijk geen "slechte vetten". Het is vooral belangrijk dat we bepaalde vetten niet teveel of te weinig hebben en dat er een juiste balans is tussen de vetzuren onderling. Een aantal vetzuren is essentieel, dat wil zeggen dat we moeten zorgen om ze voldoende via de voeding binnen te krijgen om gezond te blijven.
Essentiële vetzuren en de stoffen die eruit gemaakt worden regelen een heel aantal belangrijke lichaamsfuncties. Het zijn een soort hormonen of signaalstoffen. Een verstoord vetzuurmetabolisme ligt aan de basis van zowat alle ziektebeelden.
Teunisbloemolie, min. 9% G.L.A. : 250 mg
Bernagieolie, min. 20% G.L.A. : 250 mg
Visolie, min. 35% Omega 3 : 250 mg
Vitamine E (natuurlijke) : 5 mg