Studies tonen aan dat er een verband bestaat tussen de eetgewoonten en de gezondheid. Zo is er in de Aziatische landen een duidelijk lager verbruik van dierlijke vetten, een hoger verbruik van vezelrijke voeding en bovenal een significant hoger gebruik van soja dan in de westerse landen. Het gemiddeld verbruik van soja-isoflavonen wordt in de Aziatische landen op 50 tot 100 mg per dag geraamd, terwijl de gemiddelde westerling er nauwelijks enkele milligrammen per dag van inneemt. De effecten van de sojaboon worden toegekend aan de aanwezigheid van een grote hoeveelheid isoflavonen, vnl. genistine, daïdzine en glycitine. Daarenboven is wetenschappelijk aangetoond dat de antioxidanten selenium en vitamine E bijdragen tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Selenium draagt overigens ook bij tot een normale spermatogenese en de normale werking van het immuunsysteem.
40 mg soja-isoflavonen (genistine 23.25 mg, daïdzine 14.25 mg, glycitine 2.5 mg), 30 mg vitamine E (D-alfa-tocoferol) en 100 μg selenium (L-seleno-methionine)
PREVALON: De gebruikelijke dosis is 1 tablet per dag of volgens advies.