Molkosan van A.Vogel is een 100% natuurlijke dorstlesser die de spijsvertering ondersteunt. Het is bereid uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse Zwitserse alpenmelk. Deze caloriearme drank bevat een hoog gehalte rechtsdraaiend (L+) melkzuur, is lactosevrij en bevat geen suiker.
Wat is melkwei en waar is melkwei goed voor?
Melkwei is de waterige, geelachtige vloeistof die tijdens het produceren van kaas ontstaat. Het is bijna vetvrij en bevat melkzuur, vitamine B1 en B6, kalium, calcium en andere mineralen.
Zo’n 80 jaar geleden ontwikkelde Alfred Vogel, samen met enkele Zwitserse wetenschappers, het melkwei-concentraat Molkosan. De melkwei die gebruikt wordt voor Molkosan is afkomstig van de melk van koeien die grazen op de hoogst gelegen bergweiden van het Zwitserse Appenzellerland. Niet alleen de melk en kaas zijn daardoor erg goed, ook het bijproduct, de melkwei, is van bijzonder hoge kwaliteit.
Waar is melkwei goed voor?
Melkwei ondersteunt je spijsvertering. Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor de verbetering van de spijsvertering en een goede werking van de darmen.
Gefermenteerd melkeiwitconcentraat van Zwitserse origine, voedingszuur (L-melkzuurrijk 7,3% en D-melkzuurarm 1,7%), moutextract, eiwitten 0,5%, koolhydraten (melksuiker) 5,4%, vetten 0,1%, natriumarm 0,08%.
1 à 2 eetlepels Molkosan op 1 glas mineraalwater, desgewenst op smaak gebracht met wat honing of vruchtensap, geeft een heerlijke drank! Met zijn frisse, zure smaak is onverdunde Molkosan een prima vervanger van azijn of citroen in allerlei salades. Met koudgeperste zonnebloemolie en kwark maakt men er een heerlijke saus van voor slaatjes.
Koel bewaren; na openen beperkt houdbaar. Een eventueel bezinksel (eiwitvorming) kan met behulp van een filterzakje verwijderd worden.