Jacop Harich, geneesheer maar ook fysicus, immunoloog en winnar van de Einstein-prijs, ontdekte in 1980 dat de pompelmoespitte die hij in zijn compost gooide, niet rot werden. In zijn laboratorium kwam hij nadien tot de ontdekking dat deze pitten een onschadelijke substantie bevatten met krachtige eigenschappen voor het lichaam, bijzonder rijk en oa. bioflavonoïden.
Flavoïden zijn in water oplosbare stoffen, meestal geel van kleur. Ze zijn te vinden in de pitten en de vruchtwand van pompelmoezen.
Deze waardevolle bioflavonoïden en de vitamine C worden in zeer hoge concentratie gewonnen en daarna verdund in een mengsel van plantaardige glycerine en water. Het resultaat is een 100% natuurlijk product.
Sommige producten op basis van pompelmoespittenextract bevatten gedeeltelijk niet goedgekeurde bewaarmiddelen of alcohol. Alle wetenschappelijke studies zijn echter uitsluitend uitgevoerd met pompelmoespitextract zonder alcohol.
Een extract van superieure kwaliteit bevat noch alcohol, noch bewaarmiddelen, noch sporen van pesticiden. Hetis daarom beter om te kiezen voor extracten die het BIO-label dragen.
Biologische Pompelmoespittenextract* (Citrus paradisi- biologisch 83%
Vitamine C 3, 75%
* Biologische landbouwproduct (DE-039 Öko-Kontrollstelle)
Gehalte aan:
Bioflavonoïden 600 mg/ 100 ml
Gewaarborgd zonder alcohol, benzethonium, triclosan en pesticides.