Biotona Bio Chiazaad is afkomstig van Salvia hispanica, een plant die meer dan 4000 jaar geleden reeds geteeld werd in Centraal- en Zuid-Mexico door de Azteken. Net als toen wordt de plant nu nog altijd zo gewaardeerd vanwege zijn vele toepassingen en gezonde eigenschappen. De benaming chia, afgeleid uit het woord ‘vettig’, wordt verklaard door het feit dat chiazaad van nature alfa-linoleenzuur (ALA) (tot 25%) bevat, een essentieel omega 3-vetzuur. De aanwezigheid van oplosbare vezels zorgt ervoor dat de zaden wel tot 7x hun gewicht aan water kunnen opnemen.
Chiazaad* (Salvia hispanica) (100%) uit Ecuador.
(*Biologische teelt)
5 à 15 g (1 à 3 koffielepels) per dag.
Biotona Bio Chiazaad kan worden toegevoegd aan brood en gebak, muësli bij het ontbijt, salade bij de lunch. Gemalen in smoothies in combinatie met vruchten(sappen), melk of yoghurt als tussendoortje. Indien chiazaad geweekt wordt in water vormt het een gelachtige substantie, die als basis kan dienen voor allerhande recepten.
KeyPharm
Siemenslaan 11,
8020 Oostkamp
België