Physalis Organic C bio is een hoogwaardig complex van gestandaardiseerde en biologische extracten. Zowel camu camu als acerola (West-Indische kers) zijn van nature erg rijk aan vitamine C. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid, ondersteunt de energiestofwisseling en verhoogt de ijzeropname. Bovendien draagt het bij tot het behoud van een gezond zenuwstelsel en beschermt de cellen tegen oxidatieve stress. Vitamine C komt eveneens tussen in de normale collageenvorming voor het behoud van een gezonde huid, bloedvaten, botten, gewrichtskraakbeen, tanden en tandvlees.
EEN 100% NATUURLIJKE BRON VAN VITAMINE C
Vitamine C is een wateroplosbare vitamine die als co-enzym fungeert voor talloze reacties in het lichaam. Zo ondersteunt vitamine C ons immuunsysteem. Bovendien speelt vitamine C een rol in de werking van het energiemetabolisme en kan op die manier helpen bij de vermindering van vermoeidheid. Verder verhoogt het de ijzeropname en staat het in voor de normale collageenvorming. De vitamine C in Physalis Organic C is van natuurlijke oorsprong en daardoor goed opneembaar. De natuurlijke matrix van Physalis Organic C levert een breed scala aan polyfenolen en andere fytonutriënten die de werking en de stabiliteit van vitamine C ondersteunen.
ACEROLA (Malpighia glabra)
De acerola of West-Indische kers komt oorspronkelijk uit de Antillen, maar groeit ook in het noordoosten van Zuid-Amerika en in Centraal-Amerika. Acerola is vooral rijk aan vitamine C, wel 30-100 keer meer dan een sinaasappel. De bes heeft een zeer hoge voedingswaarde (proteïnen, vitamines, carotenoïden en mineralen). Daarnaast verraadt de rode kleur van de bessen de aanwezigheid van anthocyaninen en dus een krachtige antioxidatieve capaciteit. Het acerola-extract in Physalis Organic C wordt bereid uit het sap van biologische acerolakersen en is gestandaardiseerd op 26% vitamine C.
CAMU CAMU (Myrciaria dubia)
Het extract van biologische camu camu, met gegarandeerd 14% vitamine C wordt bereid van deze geel tot paarsrode vruchten die groeien aan de moerasachtige oevers van de Amazone (Zuid-Amerika). Het vitamine C gehalte in camu camu is, net zoals bij acerola, uitzonderlijk hoog. Ter vergelijking: verse camu camu bessen bevatten tot gemiddeld 2% vitamine C, terwijl een citroen slechts 0,5% vitamine C bevat. Camu camu is tevens een bron van polyfenolen en carotenoïden.
Nettogewicht: 35,8 g
Acerola-extract* (63,7%), vulstof: arabische gom*, camu camu-extract* (8%), emulgatoren: lecithine* (Helianthus annuus), glycerol*, bamboepoeder* (Bambusa arundinacea), zetmeel* (Zea mays), verdikkingsmiddel: guargom*.
*biologische teelt
Per 5 tabletten
Vitamine C (1250%*) bio 1000 mg
(Malpighia glabra extr., Mycriaria dubia extr.)
* % van de Referentie Inname (R.I.)
1 à 5 tabletten per dag. Te nemen bij de maaltijd met wat water.
KeyPharm nv
Siemenslaan 11
8020 Oostkamp
België