Yacónsiroop - een natuurlijke zoetheid rechtstreeks uit Peru
- Onze yacónsiroop wordt vervaardigd op basis van yacónwortels afkomstig van biologische teelt
- Ongelooflijk natuurlijk: zonder geurstoffen
- Yacónsiroop heeft een lagere glykemische index dan suiker - een uitstekend alternatief
De wortel van de Inca's: Een sappige knol vol tradities
De yacón is een krachtige groene plant die zijn oorsprong vindt in de gebergtes van de Zuid-Amerikaanse Andes. Hij kan wel tot 3 meter hoog worden. De plant heeft dikke eetbare wortels die bij de lokale bevolking al lang bekend staan als een waardevol voedingsmiddel. Qua uiterlijk lijken ze erg op zoete aardappelen, maar hun smaak doet eerder denken aan meloen of peer. Hierdoor worden ze graag gegeten als fruitige rauwkost, in salades, gekookt met roerbakgroenten of gedronken als gesuikerde frisdrank.
Voorzichtig behandeld en volledig zonder additieven
Onze yacónsiroop bestaat 100% uit yacónwortels die afkomstig zijn uit biologische teelt. De bruine knollen worden zonder hulpstoffen bij een temperatuur van 45°C behandeld. Het dikke sap wordt bij een temperatuur van 80°C snel gepasteuriseerd, wat resulteert in een volledig natuurlijke bewaring. Meer dan 3kg yacónwortels wordt gebruikt om één fles yacónsiroop te maken! Dankzij de handige verpakking kan je je siroop erg gemakkelijk doseren.
Probeer dit slimme alternatief voor suiker uit op je favoriete gerechten
Hoewel yacónsiroop een iets lichtere suikersmaak heeft dan traditionele suiker, honing of ahornsiroop, is hij toch een uitstekend alternatief voor alle fijnproevers. Zijn licht fruitige en gekaramelliseerde smaak gaat perfect samen met ontelbare gerechten. Je kunt hem ook gebruiken voor het koken of het bakken. Probeer de yacónsiroop uit:
- Als suiker in thee, koffie en limonades
- Als suikervervanger in taarten, desserts en wafels
- In smoothies, muesli of yoghurt
- Om sauzen en vinaigrettes te verrijken
Bovendien bevat yacónsiroop, in vergelijking met gewone suiker, ongeveer de helft aan calorieën en heeft hij een lagere glykemische index, waardoor het suikergehalte in het bloed niet sterk zal toenemen. Ontdek de yacónsiroop nu!