nu3 MGO 400+ Manuka Honing
De manukastruik (ook wel Zuidzeemirte genoemd) komt alleen voor in het zuidoosten van Australië en Nieuw-Zeeland. De honing die in nu3 Manuka wordt gebruikt, wordt door bijen in Nieuw-Zeeland gewonnen uit de nectar van deze struik. De honing wordt uit de bijenkorf gehaald en voorzichtig koudgeperst. Daarna wordt hij gefilterd om wasresten en andere deeltjes te verwijderen. De ruwe manuka honing wordt zonder toevoegingen gebotteld.
De doorslaggevende factor voor de kwaliteit van manuka honing is vooral het MGO- gehalte. Methylglyoxal, of MGO, is de kenmerkende stof van manuka honing en wordt gevormd wanneer de nectar gedroogd wordt in de honingraten. De bloemen van de manukastruik bevatten een stof genaamd dihydroxyaceton, die tijdens dit proces wordt omgezet in MGO. Nu3 Manuka Honing bevat ten minste 400 mg methylglyoxal per kg honing, wat regelmatig wordt gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria.
Gebruik
Je kunt manuka honing net als gewone honing gebruiken in thee, als broodbeleg of om desserts mee te bereiden. Je kunt er ook puur van genieten: laat elke dag 1 tot 2 theelepels honing op je tong smelten.
Manuka honing (Nieuw-Zeeland).
De Manuka-honing vormt kristallen. Dit vermindert de kwaliteit van de honing niet. Integendeel: Indien correct opgeslagen, neemt de hoeveelheid methylglyoxal in de honing zelfs toe! Daarom wordt de MGO-inhoud vaak aangeduid als MGO 400 Plus. Het is het beste om de honing op een warme plaats te bewaren.
nu3 GmbH
Brückenstr. 5,
10179 Berlijn
Duitsland