nu3 Biologisch amandelmeel: het ideale alternatief voor tarwemeel
Koken zonder gluten is nog nooit zo gemakkelijk geweest met dit nu3 biologische amandelmeel! Waarom is deze bloem zo bijzonder en waar moet je op letten bij het gebruik ervan?
Garanties:
- 100% natuurlijk amandelmeel uit Spanje.
- Goed voor u en het milieu: de amandelen zijn afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw.
- Het meel is van nature vezelrijk en levert meer dan 50% eiwit - een perfect alternatief voor traditionele bloem.
- Bevat 90% minder koolhydraten dan tarwemeel en is daarom geschikt voor een koolhydraatarm en suikerarm dieet.
- Meerdere toepassingen: in zoute of zoete recepten!
Hoe wordt dit amandelmeel geproduceerd?
De amandelen die gebruikt worden om dit amandelmeel te maken zijn afkomstig van amandelbomen (Prunus dulcis) uit Spanje. Tijdens het persen worden ze omgezet in koeken, die gedeeltelijk ontvet zijn. Het residu wordt vervolgens gedroogd en fijngemalen. Het amandelmeel wordt vervolgens in Duitsland verpakt. De kwaliteit van dit nu3 amandelmeel wordt ter plaatse gecontroleerd en in laboratoria getest.
Waarom wordt het meel ontvet? Bij de productie worden de amandelen ontvet door persen, wat resulteert in een gedeeltelijk ontvet meel, veel minder calorisch en rijk aan eiwitten. Dit proces verbetert ook de eigenschappen voor het bakken.
Biologisch amandelmeel: eigenschappen & voordelen
Wilt u gluten schrappen uit uw dieet of wilt u paleo eten? Dan is amandelmeel echt iets voor u!
Een ander voordeel van amandelmeel: de voedingswaarden! Amandelmeel heeft een verhoogd eiwitgehalte en zoals we weten dragen eiwitten bij aan de opbouw en het behoud van spiermassa. Dankzij het lage koolhydraatgehalte kan het meel worden aangepast aan een koolhydraatarm dieet - in tegenstelling tot tarwemeel, dat 70 g koolhydraten per 100 g bloem bevat. Natuurlijk is amandelmeel dat rijk is aan 375 kcal per 100 g niet bijzonder calorieënarm, maar zorgt het voor een goede aanvoer van onverzadigde vetzuren.
Benieuwd of amandelmeel en amandelpoeder hetzelfde zijn? Vergeleken met amandelpoeder heeft amandelmeel een hoger eiwitgehalte maar minder koolhydraten en vetten. Bovendien heeft het een hoog vezelgehalte, waardoor het een goed alternatief is voor conventioneel meel voor gebak - en niet alleen voor mensen met glutenintolerantie.
Amandelmeel (100%).
Kan sporen bevatten van sesam, noten, pinda's en soja.
Hoe gebruik je amandelmeel?
Amandelmeel kan het gebruikelijke meel vervangen: tarwe of spelt.
Aanbevolen dosis:
Het is zeer belangrijk om de 2:1-verhouding te respecteren. Dus voor 100 g tarwemeel is slechts 50 g amandelmeel voldoende, de rest vervolledig je met een ander meel.
Dit meel is gedeeltelijk ontvet, waardoor het veel meer vloeistof absorbeert. Daarom is het raadzaam om 10% meer water of melk in je bereiding te gebruiken.
Dankzij de zachte zoete smaak kun je de suiker in uw recepten verminderen. Zo verlaag je de koolhydraten en suikers in je gerechten nog meer!